Böcker

Låt bilden göra jobbet

Hösten 2012 släpptes boken “Låt bilden göra jobbet!”.

Boken är tänkt som en inspiration till att använda mer bilder i er kommunikation, i mötet, i presentationen. Ja när du känner att du vill förstärka, förtydliga och förenkla ditt budskap. Den är uppbyggd så du ska kunna bläddra i den som en referensbok, när du behöver lite inspiration och kunskap på ett visst område, men passar bäst att läsa från pärm till pärm då den är uppbyggd utifrån att först förstå hur människan fungerar, hur man ritar symboler och modeller, hur människor konverserar och sist hur budskap uppfattas i presentationer.

Boken är upplagd med kapitel utifrån kommunikationsformerna möten och presentationer. För att göra den mer praktiskt tillämpbar har vi ett kapitel med exempelsituationer och förslag på lämpliga modeller för att förtydliga budskapet i dessa situationer.

Boken har några övningar för att öva på ett nytt sätt att tänka och kommunicera, men är främst tänkt för dig att ta med dig tips och tekniker frånboken och tillämpa i din vardag.

 

Boken kan köpas i nätbokhandlarna Adlibris och Bokus

Du kan även läsa ett provkapitel av den första utgåvan här.

Här finns den senaste recensionen av boken.

Reflektioner om boken och vilka som behöver den

När jag skrev boken så tänkte jag mig att målgruppen skulle vara tjänstemän i form av chefer, konsulter och säljare. Jag såg framför mig att de hade behov av att lära sig detta. Döm om min förvåning då gensvaret blev så mycket bredare än jag kunnat föreställa mig.

Läkare ville ha boken – det är ju med bilder man kan förklara för en patient i chock. Aah, jag visste ju till och med på vilken sida jag hade nämnt tekniken.

Lärare ville ha den – de behövde ny inspiration för att nå fram till eleverna. Så numera föreläser jag regelbundet i skolor.

Fotografer ville ha den – Ja Mia, vi vet hur viktigt det är med bilder, men din bok förklarar argumenten varför kunden ska köpa våra tjänster!

Politiker ville ha den – Vi behöver nå fram till våra väljare genom bruset! inte bara nå ut som alla andra!

 

Men den bästa belöningen för att ha lagt ner tiden på att sammanställa och skriva boken kom ändå när jag fick återkoppling på vad boken gjort för deras nära relationer i familjen.

Att föräldrar kom tillbaka med feedback om hur deras kommunikation med deras barn har blivit bättre och starkare. Hur de når fram till sina barn med såväl dyslexi som Aspberger syndrom. Eller mannen som till och med kunde nå samförstånd med sin fru med hjälp av bilder.

 

Tack vare all denna feedback och den jag ständigt får ute på föreläsningar och utbildningar så skriver jag nu på uppföljaren som blir en handbok som handgripligt förklarar hur man använder bilder i olika sammanhang. Det är sammanställt av allt det material jag använder under mina workshops och utbildningar så det är väl testat av mina kunder.

 

 

Låt bilden göra jobbet

Låt bilden göra jobbet

  • Lätt-tillgängligt!

    “Det har varit ett nytta med nöje att läsa din “Låt bilden göra jobbet”-bok, och jag tror att behovet är stort att det finns så här lätt tillgängligt och i det här formatet. Att det verkligen ser handritat ut, d v s alla kan rita-känsla, är också ett plus.” Annica, Facilitator

  • Ritbok för vuxna!

    “Ritboken för vuxna, kommunikatörens bästa vän” Roger, konsult

  • Användbar bok!

    “En bok som, på ett intressant sätt, inbjuder till nya möjligheter och aha-upplevelser i att förbättra sin kommunikation genom användandet av bilder. ” Herman, student

 

För mängdrabatt kontakta oss direkt för bra pris!

Kontakta oss